Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.10.2022

Світові ціни на брухт за тиждень 26 вересня – 3 жовтня 2022 року зросли до $368/т

Турецькі метзаводи очікують зменшення цін на металобрухт

Ціни на брухт марки HMS 1/2 на ринку Туреччини за тиждень 26 вересня – 3 жовтня 2022 року зросли на $3 у порівнянні із попереднім тижнем – до $368/т. Про це свідчить індикатор цін Kallanish.

У Туреччині спостерігається сповільнення попиту на європейський брухт, зокрема і в другій половині минулого тижня. На початку жовтня 2022-го турецькі металургійні заводи зіштовхнулися із підвищенням ціни на природний газ приблизно на 40%. Тож виробники сталі обережні в закупівлях металобрухту в очікуванні ще нижчих цін.

До того ж у Туреччині ще не було коригування цін на електроенергію після підвищення у вересні. Сталевиробники очікують на нього, як і на подальше здорожчання газу у листопаді. Тому через зниження виробництва та збільшення виробничих витрат заводи країни, імовірно, будуть закуповувати менше брухту.

В Індії завдяки відновленню внутрішнього попиту на прокат і покращення ринкових настроїв попит на брухт з Європи залишався високим. Відповідно, ціни на брухт підвищилися.

На китайському ринку минулого тижня попит на брухт дещо впав, проте ціни підтримала обмежена пропозиція. Курс юаня, який знецінився стосовно долара, поки що лишатиметься незмінним, тож китайські покупці, ймовірно, не купуватимуть імпортний металобрухт, задовольняючись внутрішніми поставками.

Нагадаємо, що металургійні компанії Туреччини за підсумками серпня 2022-го збільшили імпорт металобрухту на 17,5% у порівнянні з попереднім місяцем – до 1,61 млн тонн. У річному обчисленні імпорт брухту в країну в серпні 2022 року знизився на 19,8%. Зниження обсягів пов’язане з низькою завантаженістю місцевих сталеливарних заводів. У середині серпня меткомбінати повідомили про можливі зупинення виробництва через низький попит на сталеву продукцію та високі витрати на енергоресурси.

Як повідомлялося, Казахстан планує продовжити заборону на експорт брухту. Очікується, що її продовжать ще на 6 місяців з метою задоволення внутрішнього попиту.

 

gmk.center