Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.10.2022

Світові ціни на брухт знову падають після тритижневого зростання

За тиждень 10-17 жовтня 2022 року котирування брухту в Туреччині знизилися на $3/т – до $365-370/т

Ціни на брухт марки HMS 1/2 на ринку Туреччини за тиждень 10-17 жовтня 2022 року зменшилися на $3/т у порівнянні з попереднім тижнем – до $365-370/т. Таким чином, котирування брухту повернулись до спаду після тритижневого зростання. Про це свідчить індикатор цін Kallanish.

На початку тижня постачальники імпортного брухту в Туреччину трималися більш високих пропозицій, намагаючись закріпити раніше досягнутий рівень цін. При цьому кількість реальних контрактів була низькою. Продавці вирішили перевірити стійкість турецьких споживачів на фоні листопадових закупівель. Учасники ринку очікували подальшого зростання цін.

У середині тижня котирування брухту незначно опустилися до $370/т. Імпортери з країн Бенилюксу піддалися на тиск турецьких виробників і знизили рівень цін. На ринку стало відомо про контракт із заводом в Ізмірі за ціною $363/т з відвантаженням у листопаді 2022 року. Також партію сировини було закуплено по $367/т у німецького постачальника.

Продавці брухту мають змогу утримувати ціни завдяки альтернативному попиту на ринку Азії, але деякі з них все-таки продають за більш низькими цінами – виключно невеликі партії. Ринок все одно очікує, що нижче $370/т металобрухт коштувати не буде.

Ціни падають не надто швидко також через низький рівень притоку брухту, але очікувані скорочення металургійних потужностей в Туреччині можуть все-таки вдарити по котируванням.

На китайському ринку минулого тижня брухт також здешевшав через скорочення завантаження металургійних заводів. Станом на 14 жовтня 2022 року вартість брухту на сході Китаю становила 2914 юаня/т ($405/т), що на 172 юані/т менше, ніж тижнем раніше. Падіння цін стимулювало брухтозаготівельників до прискорення відвантажень, що привело до скорочення запасів.

Як повідомляв GMK Center, за тиждень 3-10 жовтня 2022 року ціни на брухт в Туреччині зросли на $5/т у порівнянні з попереднім тижнем – до $371-373/т. Котирування брухту зростали уже третій тиждень поспіль, збільшившись за цей період на $18/т.

Нагадаємо, що металургійні компанії Туреччини за підсумками серпня 2022-го збільшили імпорт металобрухту на 17,5% у порівнянні з попереднім місяцем – до 1,61 млн тонн. У річному обчисленні імпорт брухту в країну в серпні 2022 року знизився на 19,8%. Зниження обсягів пов’язане з низькою завантаженістю місцевих сталеливарних заводів. У середині серпня меткомбінати повідомили про можливі зупинення виробництва через низький попит на сталеву продукцію та високі витрати на енергоресурси.

 

gmk.center