Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.06.2022

Світові ціни на металобрухт за 9 тижнів знизилися до $450/т

За тиждень 23-30 травня ціни брухту на турецькому ринку опустилися ще на $15

Ціни на брухт марки HMS 1/2 на ринку Туреччини за тиждень 23-30 травня знизилися на $15 у порівнянні з попереднім тижнем – до $450/т. Таким чином, котирування брухту знижуються вже дев’ятий тиждень поспіль після різкого зростання до $655/т. Про це свідчить індикатор цін Kallanish.

Ціни на металобрухт у Туреччині продовжують знижуватися на фоні низького попиту від заводів, а також переповнення ринку дешевою російською заготовкою. Крім того, останнє падіння пов’язане з інтенсивними переговорами на конференції Міжнародної асоціації виробників та експортерів арматури IREPAS у Стамбулі.

Деякі учасники ринку вважають, що ринок брухту вже близький до дна, припускаючи при цьому, що є можливість для невеликого зниження цін, оскільки деякі постачальники поки що тримають сировину в наявності.

Через надлишок пропозиції брухту заводи намагаються натиснути на постачальників, купуючи партії з вигодою для себе. Зараз на ринку є угоди $440-450/т, але деякі покупці наполягають на $430-440/т. Переробники й далі коригуватимуть ціни у бік зниження.

Очікується, що активність ринку може збільшитися після конференції 29-31 травня, де зустрінуться постачальники арматури та брухту вперше за понад два роки. Крім того, підвищення внутрішнього попиту на арматуру в Туреччині також може позитивно вплинути на активність ринку брухту.

Як повідомляв GMK Center, за тиждень 16-23 травня ціни на брухт у Туреччині знизилися на $10 у порівнянні з попереднім тижнем – до $460-465/т. Таким чином, котирування брухту знижувалися вже восьмий тиждень поспіль після різкого зростання до $655/т.

 

gmk.center