Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.10.2022

Світові ціни на нафту продовжують падати: названо причини

ОПЕК вже знизила свою ціль з видобутку на 2 мільйони барелів на день.

Ціни на нафту на світовому ринку поповзли вниз. На продаж “чорного золота” впливає курс долара, який зміцнюється і робить нафту дорогою для покупців з іншими валютами.

Про це пише Reuters.

Ф’ючерси на нафту марки Brent подешевшали 0,3%, до 95,92 долара, а американська нафта West Texas Intermediate впала на 0,4% до 90,73 долара за барель.

За словами віце-голови ФРС Лаеля Брейнарда, підвищення ставок на уповільнює економіку, а весь удар посилення в найближчі місяці не буде відчуватися.

“Хороші дані по зайнятості зміцнили очікування ще одного підвищення ставки на 75 базисних пунктів на засіданні ФРС в наступному місяці, залишивши ризик зниження світового попиту на нафту”, – відзначили аналітики ANZ Research.

Організація країн-експортерів нафти і її союзники, в тому числі Російська Федерація знизили свою мету з видобутку на 2 мільйони барелів на день, що посилило побоювання щодо скорочення поставок нафти.

Санкції Європейського Союзу щодо російської нафти і нафтопродуктів набудуть чинності в грудні і лютому. При цьому минулого тижня схвалили новий пакет санкцій проти РФ, в тому числі обмеження цін на експорт російської нафти.

У свою чергу міністр нафти Індії Хардіп Сінгх Пурі заявив, що Нью-Делі підтримує “здоровий діалог” з Москвою і розгляне пропозиції після зміни прав власності на нафтогазовий проект “Сахалін-1”. У Росії вже прийняли рішення конфіскувати 30% акцій Exxon Mobil, а російська держкомпанія буде вирішувати, чи можуть іноземні акціонери, включаючи індійську ONGC Videsh, зберегти свою участь у проекті.

 

www.unian.ua