Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.09.2021

Світові ціни на цукор виростуть через скорочення експортних поставок з Індії

Індійські заводи відкладають підписання нових експортних контрактів на цукор на майбутній сезон, оскільки зростання внутрішніх цін до 4-річного максимуму збільшило розрив між місцевими та світовими ставками, повідомили представники галузі.

Про це передає Reuters.

«Заводи не підписують експортні контракти, так як на місцевому ринку реєструються значно вищі ціни на цукор», — повідомив Пракаш Найкнаваре, керуючий директор Національної федерації кооперативних цукрових заводів Індії.

Зниження поставок з Індії може підтримати світові ціни, так як очікується, що поставки з Бразилії, провідного у світі виробника цукру, скоротяться, а трейдери розраховували на те, що Індія компенсує світовий дефіцит.

Після відвантаження рекордних 7,5 млн тонн цукру в поточному сезоні індійські заводи вже підписали контракти на експорт 1,2 млн тонн цукру в новому сезоні 2021/2022 МР, який починається 1 жовтня.

Основна частина цих угод була підписана в серпні, але різке зростання внутрішніх цін із тих пір обмежило підписання нових контрактів майже до нуля, повідомили дилери.

«До минулого місяця заводи були зацікавлені в експорті, так як місцеві і світові ціни були на одному рівні. Після того, як місцеві ціни підскочили, їх інтерес знизився», — повідомив трейдер з Мумбаї.

За два місяці місцеві ціни на цукор виросли на 13% — до 36 900 рупій (500,39 дол.) за тонну, що є найвищим показником з листопада 2017 року, після того як експорт виріс в поточному році, а економіка оговталася від кризи COVID-19.

Заводи не зацікавлені в експорті цукру, оскільки уряд скасував експортну субсидію, що діяла протягом останніх трьох років, додав інший трейдер із Мумбаї.

«Заводи чекають збільшення світових цін та оголошення урядом штату Уттар-Прадеш нової ціни на тростину», — сказав трейдер.

Найбільший цукровиробничий штат Індії повинен оголосити рекомендовану ціну на цукрову тростину в найближчі кілька тижнів. Із наближенням виборів вона, швидше за все, збільшиться, додав дилер.

Світові ціни на цукор-сирець повинні перевищити 21 цент/фунт, щоб зробить експорт цукру з Індії вигідним, або уряду необхідно буде ще раз зобов’язати заводи експортувати певну кількість своєї продукції на світовий ринок, вважає трейдер із Нью-Делі.

Найкнаваре сказав, що, незважаючи на нинішнє уповільнення експортних відвантажень, Індія може експортувати більше 5 млн тонн цукру в новому сезоні.

«У найближчі місяці світові ціни виростуть через зниження експорту з Індії, в той час як місцеві ціни скоригуються з поставками в новому сезоні. Це зробить експорт життєздатним», — сказав він.

 

ukrsugar.com