Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.01.2022

Світовий банк погіршив прогноз глобального зростання економіки на 2022 рік

Зростання глобальної економіки впродовж 2022 року відбуватиметься повільніше на 0,2%, ніж прогнозувалося пів року тому.

Про це йдеться в доповіді Світового банку, оприлюдненій у вівторок, повідомляє Укрінформ.

«Слідом за потужним відновленням у 2021 році світова економіка починає помітно уповільнюватися на тлі нових загроз, пов’язаних з варіантами COVID-19, а також зростанням інфляції, боргу та нерівності доходів», – зазначається в доповіді.

За прогнозами Світового банку, глобальне зростання сповільниться з торішніх 5,5% до 4,1% цьогоріч та 3,2% у 2023 році. У порівнянні з попереднім звітом СБ, оприлюдненим у червні минулого року, прогноз глобального зростання зменшився на 0,2% у 2021 та 2022 роках, однак збільшився на 0,1% у 2023-му.

Нинішня негативна тенденція пояснюється, зокрема, згасанням попиту, а також припиненням фіскальної та монетарної підтримки в усьому світі на тлі пандемії.

«Швидке поширення варіанту Омікрон указує на те, що пандемія, ймовірно, продовжить підривати економічну активність у найближчій перспективі. Крім того, помітне уповільнення великих економік, включно зі США й Китаєм, впливатиме на зовнішній попит у країнах, що розвиваються та на ринках, які формуються», – наголошують у Світовому банку.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний валютний фонд в останньому огляді «Перспективи світової економіки» в жовтні минулого року прогнозував глобальне зростання у 2021 році на рівні 5,9%, а в 2022-му – 4,9%.

 

www.ukrinform.ua