Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.11.2022

Світовий банк визначив галузі української економіки, куди будуть спрямовані інвестиції

Світовий банк готовий підтримувати інвестиції в українську економіку. Це під час зустрічі з Першим віцепрем’єр-міністром – Міністром економіки України Юлією Свириденко підтвердив віце-президент Міжнародної Фінансової корпорації (IFC, входить в структуру Світового банку) Мохамед Гулед.

Сторони обговорили плани зі збільшення фінансування бізнес-проектів в Україні на наступний рік. У фокусі переговорів, крім традиційного сільського господарства, були також підприємства, які є системними для всієї економіки: транспорт, енергетика, банківська система.

«Ми активно працюємо над завершенням усіх підготовчих формальних процедур, щоб оголосити про обсяги та напрями фінансування проектів IFC вже наступного року. Також в рамках Групи Світового Банку працюємо з MIGA над пілотним проектом зі страхування воєнних ризиків. Попри війну економіка України не зупиняється і буде розвиватися», – запевнила Юлія Свириденко.

Перший віцепрем’єр України подякувала співрозмовнику за те, що під час війни Світовий банк надає безпрецедентну багатомільярдну допомогу Україні (див. Довідку).

Юлія Свириденко запропонувала більше сфокусуватись на фінансуванні бізнесу в умовах війни. Адже на сьогодні – це основний пріоритет для співпраці Міністерства економіки України з Групою Світового Банку.

«У цьому контексті особливо важливо підтримувати підприємства, які попри все працюють і заохочувати нові інвестиції. Розвиток бізнесу в умовах війни – головний пріоритет у взаємодії Міністерства економіки з Групою Світового Банку», – підкреслила Юлія Свириденко.

Довідка

Під час воєнного стану Світовий банк затвердив для України три позики на загальну суму 1,85 млрд євро та 91,16 млн доларів США.

На сьогодні в Україні реалізується спільний з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) та Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) проект «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE) на загальну суму 7,3 млрд дол. США.

Оцінка збитків, завданих війною, і планування повоєнної відбудови відбувається за активної співпраці зі Світовим банком.

 

www.me.gov.ua