Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.08.2020

Тарас Качка обговорив питання взаємовигідного стратегічного партнерства між Україною та Туреччиною

20 серпня, відбулася онлайн-конференція «Україна-Туреччина: нові можливості для співпраці» з метою обговорення перспектив та пріоритетних напрямів українсько-турецького економічного співробітництва. Захід організовано Торгово-промисловою палатою України.

Участь у конференції взяли заступник Міністра розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України – Торговий представник України Тарас Качка, представники Посольства Республіки Туреччина в Україні, Посольства України в Туреччині, Ради з питань зовнішньоекономічних зв’язків Туреччини (DEIK), ТПП України в Туреччині, українського і турецького бізнесу.

«Незважаючи на карантинні обмеження, Україна і Туреччина залишаються надійним торговельним партнерами. В 2019 році Туреччина посіла 1-е місце серед країн Близькосхідного регіону за обсягом товарообігу з Україною. При цьому потенціал і можливості для розширення двостороннього товарообігу реалізований не повністю. Україна зацікавлена в укладенні всеосяжної Угоди про вільну торгівлю між двома країнами, що сприятиме розширенню доступу на ринки товарів і послуг», – зазначив заступник Міністра Тарас Качка.

Він наголосив, що одним з основних інструментів активізації двостороннього співробітництва в економічній сфері є Міжурядова українсько-турецька комісія з торговельно-економічного співробітництва. Заступник Міністра підтвердив готовність української сторони до проведення Комісії у вересні в м. Одеса.

Також було обговорено питання торгівлі та галузевої взаємодії в рамках Українсько-турецької робочої групи по сільському господарству. Туреччина є одним з ключових торговельних партнерів України та стабільно входить у ТОП 10 країн, куди експортується вітчизняна аграрна продукція.

Так, за І півріччя 2020 року товарообіг між країнами склав $2,27 млрд, що на 1,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому Україна зацікавлена в нарощуванні експорту готової продукції.

Крім того, серед основних напрямків розвитку двостороннього співробітництва: IT, інновації, промисловість, енергетика та енергоефективність, логістика, транспортна інфраструктура, туризм тощо.

Джерело: Урядовий портал.