Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.01.2020

Технічні умови є власністю підприємства-виробника

Харчова продукція може бути виготовлена як згідно ТУ, так і за ДСТУ. Вимоги до продукції, що зазначені в державних стандартах науково обґрунтовані та напрацьовані роками, а продукція згідно ДСТУ виготовляється, як правило, за класичними рецептурами з відповідними уставленими технологіями.

Про це розказала Тетяна Сергєєва, провідний інженер ДП «Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», на конференції «Сертифікація в галузях рослинництва, бджільництва та переробки».

Тоді як ТУ (технічні умови) розробляє сам виробник, якщо на певний новий вид продукції взагалі не існує державних стандартів, або ж якщо йому потрібно розширити асортимент продукції, запровадити новітні розробки, вдосконалити технологічний процес, упаковку тощо. «Технічні умови на харчову продукцію розробляються підприємством-виробником і є його майновою власністю, тож ознайомитися з ним можна лише з дозволу власника», — додала Сергєєва. Технічні умови можуть бути частиною стандарту, коли потрібно запровадити нове виробництво, покращити або змінити технологію. ТУ потрібні для участі у тендерах.

Не залежно від того, виробляється продукція за ТУ чи ДСТУ, головне, щоб підприємство чітко дотримувалося вимог зазначених в нормативному документі і вказувало достовірну інформацію на маркуванні.

Джерело: А «Інфоіндустрія».