Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.07.2022

«Транспортний безвіз»: стали відомі умови вантажних перевезень

Підписання Угоди про лібералізацію транзитних та двосторонніх міжнародних перевезень між Україною та ЄС спростило перевізникам низку умов для роботи.

Про це повідомляє Державна служба України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«29 червня Україна та ЄС підписали Угоду про лібералізацію транзитних та двосторонніх міжнародних перевезень. До ратифікації документа Європейський Союз і Україна погодилися тимчасово застосовувати цю Угоду з дня її підписання. Будь-яке посилання на «дату набрання чинності цією Угодою» має розумітися як «дата, з якої ця Угода тимчасово застосовується», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, з 29 червня українські перевізники отримали право виконувати без дозволів двосторонні перевезення Україна – ЄС, транзитні перевезення територіями країн ЄС, здійснювати поїздки країнами ЄС без міжнародного посвідчення водія.

Натомість Угодою не передбачені перевезення з України до третіх країн через територію ЄС, транзит через територію ЄС до третіх країн, каботажні перевезення всередині Європейського Союзу.

В Укртрансбезпеці повідомили, що для здійснення перевезень, не передбачених Угодою, потрібно:

  • отримати відповідний дозвіл третьої країни,
  • отримати відповідні транзитні дозволи країн ЄС для перевезення до країн не членів ЄС транзитом через країни ЄС,
  • отримати універсальні дозволи для перевезення з Польщі, Німеччини, Нідерландів, Бельгії, Франції, Іспанії до третіх країн (за умови проїзду через країну реєстрації ТЗ);
  • отримати універсальні дозволи для перевезення з третіх країн до Польщі, Німеччини, Нідерландів, Бельгії, Франції, Іспанії, (за умови проїзду через країну реєстрації ТЗ).

В установі нагадали, що замовити потрібний дозвіл на міжнародні вантажні перевезення можна в особистому кабінеті системи «Шлях», або отримати їх в пунктах видачі дозволів Укртрансбезпеки.

Як повідомлялося, 29 червня у французькому місті Ліон Україна та Європейський Союз підписали Угоду про вантажні перевезення автотранспортом, що скасовує необхідність дозволів для виконання українськими перевізниками двосторонніх і транзитних перевезень.

 

www.ukrinform.ua