Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.08.2022

Транспортування нафти українською ділянкою нафтопроводу «Дружба» відновил

Транзит нафти українською гілкою нафтопроводу “Дружба” до Угорщини та Словаччини станом на 11 серпня відновлений.

Про це повідомляє НАК “Нафтогаз України”, передає Укрінформ.

Зазначається, що транзит нафти українською гілкою нафтопроводу “Дружба” до Угорщини та Словаччини станом на 11 серпня відновлений.

“Наразі Укртранснафта не має інформації про оплату транзиту від Чехії. Укртранснафта не отримала офіційного листа від “Транснефти” щодо того, що за транзит до Чехії сплатить компанія Mero, яка управляє ділянкою нафтопроводу «Дружба» в цій країні”, – зауважили у Нафтогазі.

У компанії нагадали, що 4 серпня Укртранснафта вимушено зупинила транзит російської нафти українською ділянкою магістрального нафтопроводу “Дружба”. Договір між Укртранснафтою та ПАТ “Транснефть” про надання послуг з транспортування передбачає перекачку нафти за попередньою оплатою у 100%, а російська компанія не зробила авансового платежу за транспортування нафти.

Угорська нафтова компанія MOL, яка є основним споживачем нафти, що транспортується південною гілкою магістрального нафтопроводу «Дружба», виступила з ініціативою взяти на себе зобов’язання з оплати транзиту російської нафти. Укртранснафта 10 серпня отримала платіж від MOL.

Як повідомлялося, російська трубопровідна монополія «Транснефть» заявила, що Україна призупинила постачання російської нафти до Південної Європи від початку серпня через неспроможність оплати російською стороною послуг у зв’язку із санкціями Заходу.

У червні Євросоюз ухвалив так званий шостий пакет санкцій проти рф, які передбачають відмову від російської нафти за винятком поставок в Угорщину й Словаччину.

 

www.ukrinform.ua