Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.08.2020

Триває візит української делегації до Турецької Республіки: відбулася низка важливих офіційних зустрічей та переговорів

Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський у рамках  візиту до Турецької Республіки провів зустрічі з Міністром національної оборони Хулусі Акаром та Міністром промисловості та технологій Мустафою Варанком.

Очільник турецького оборонного відомства пан Хулусі Акара під час зустрічі наголосив на стратегічному характері відносин між Україною та Туреччиною, в тому числі у сфері військово-технічного співробітництва. Він також підкреслив, що Туреччина залишається твердим прихильником відновлення суверенітету і територіальної цілісності України та засуджує утиски кримськотатарського народу на території Автономної Республіки Крим (Україна), що тимчасово окупована РФ.

У ході зустрічі з паном Мустафою Варанком були обговорені питання розширення співпраці між країнами. Особливо важливий акцент зроблений турецькою стороною на необхідності найскорішого розвитку питань двостороннього співробітництва.

Українська сторона підтвердила зацікавленість до оперативної співпраці між країнами. Крім того, було наголошено на важливості розвитку технологій та людських ресурсів. Головним завданням є наповнення змістом – конкретними контрактами, дружні відносини, які склалися між державами.

Турецька сторона висловила бажання брати активну участь у спільних космічних проектах. Той досвід, який має Україна в процесі реалізації проектів зі створення супутників дистанційного зондування Землі, для Анкари є дуже важливим.

Крім того, 27 лютого українська делегація відвідала компанію «Aselsan», де ознайомилася з виробничими потужностями та широким спектром військової продукції провідного турецького виробника озброєння.

Джерело: Урядовий портал.