Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.04.2020

Ціна електроенергії на РДН в країнах східної Європи знизилась в березні

На фоні падіння світових котирувань на енергоресурси пов’язаних зі світовим спадом в економіці, що обумовлений глобальною епідемією короновірусу, цінові показники електричної енергії на ринку «на добу наперед»(РДН) у країнах східної Європи теж демонструють тенденції зниження. РДН – ринок, де купівля‐продаж електричної енергії здійснюється на наступну за днем проведення торгів добу за вільними конкурентними цінами. В Україні саме РДН зазвичай пропонує найбільш ліквідну і найнижчу ціну.

В березні вартісні показники електроенергії на РДН країн західних сусідів України ще більше знизилися порівняно з лютим та встановили мінімальні місячні показники в 2020 році. Середньоарифметична ціна електричної енергії на зазначеному ринку за березень  2020 за даними Європейських операторів складала: Угорщина  – 29,77 EUR/Мгвт*год,  Словакія – 25,49 EUR/Мгвт*год, Чехія – 25,39 EUR/Мгвт*год, Румунія – 29,68 EUR /Мгвт*год.

В Україні середньоарифметичний розрахунковий показник ціни РДН періоду BASE (період базового навантаження) у березні підвищився до близько 46 EUR/Мгвт*год.

Матеріал підготовлено відділом досліджень промислово-сировинних ресурсів та енергетики. У відділі ви можете замовити цінові довідки із підтвердженням цін електричної енергії на РДН ОЕС України, а також порівнянням середньозважених цін за необхідний період на зазначеному ринку.

Детальніше ознайомитись з переліком послуг відділу досліджень промислово-сировинних ресурсів та енергетики ДП “Держзовнішінформ” можна за посиланням http://bit.ly/2UXNl4M.