Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.05.2023

Ціна на Brent піднялася до $72,9 після падіння до мінімуму з кінця 2021 року

Ціни на нафту зростають у четвер після більш ніж чотиривідсоткового падіння за підсумками попередньої сесії

Вартість липневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:05 за київським часом у четвер становить $72,9 барель, що на $0,57 (0,79%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. У середу ці контракти здешевшали на $2,99 (4%), до $72,33 за барель, що є найнижчим значенням з 20 грудня 2021 року, повідомляє «Інтерфакс».

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросла на $0,34 (0,5%), до $68,94 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість контрактів зменшилася на $3,06 (4,3%), до $68,6 за барель, мінімуму з 20 березня.

Нафтовий ринок різко знизився з початку цього тижня на сигналах повільного відновлення економіки Китаю, а також побоюваннях рецесії в США, що зросли, через проблеми в банківському секторі країни.

«Кореляцію між напруженістю в банківському секторі США і падінням цін на нафту заперечувати не можна», — сказав головний аналітик Price Futures Group Філ Флінн, слова якого наводить Market Watch.

Дані Міненерго США, опубліковані в середу, показали скорочення комерційних запасів нафти в країні на 1,28 млн барелів за підсумками тижня, що завершився 28 квітня. Зниження відзначено третій тиждень поспіль.

Експерти, опитані S&P Global Commodity Insights, в середньому очікували різкішого скорочення — на 3,3 млн барелів.

Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на Nymex, збільшилися на 500 тис. барелів, у стратегічному нафтовому резерві (SPR) — зменшилися на 2 млн барелів.

Згідно зі звітом Міненерго, запаси бензину в Штатах минулого тижня зросли на 1,74 млн барелів, дистилятів — знизилися на 1,19 млн барелів.

 

enkorr.ua