Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.03.2022

Ціна на золото відновлюється на тлі ризиків глобальної інфляції

Золото відновилося після свого найбільшого тижневого падіння з червня

Золото відновилося після свого найбільшого тижневого падіння з червня, оскільки війна в Україні продовжувала підштовхувати ціни на нафту вгору, підливаючи олії у вогонь побоювань щодо глобальної інфляції та підвищуючи попит на безпечні активи.

Спотове золото зросло на 0,8% до $1935,30 за унцію опівдні за східним часом. Ф’ючерси на золото в США показали помірне зростання на 0,3%, торгуючись на рівні 1935,20 долара за унцію в Нью-Йорку.

Тим часом як S&P 500, так і Nasdaq 100 впали після того, як показали свою найкращу п’ятиденну серію з листопада 2020 року. Нафта West Texas Intermediate зросла понад 110 доларів за барель, оскільки інвестори оцінили війну в Україні та напруженість на Близькому Сході.

Зростання цін на сировинні товари допомагає підтримувати привабливість дорогоцінних металів як засіб захисту від інфляції. Колишній міністр фінансів США Лоуренс Саммерс заявив минулого тижня, що ФРС необхідно підвищити вартість запозичень вище, ніж прогнозують чиновники, якщо вона хоче повернути інфляцію під контроль.

У понеділок президент Федерального резервного банку Атланти Рафаель Бостік заявив, що готовий до більш агресивного посилення політики, при цьому намітивши шість підвищень ставок на 2022 рік.

«Основним фундаментальним фактором, який, як і раніше, підтримує зростання цін на золото в середньостроковій перспективі, залишається ризик стагфляції», – сказав Bloomberg аналітик CMC Markets у Сінгапурі Кельвін Вонг. «ФРС досі не змогла охолодити майбутні інфляційні очікування».

«Ескалація навколо України призведе до значного припливу до золота як притулку, навіть хеджування інфляції, якщо ми побачимо санкції, які спровокують новий сплеск цін на сировинні товари», – сказав Крейг Ерлам, старший ринковий аналітик OANDA, у звіті Reuters.

«Оскільки реальні відсоткові ставки зростають, апетит до золота як засіб захисту від інфляції може зменшитися», — попереджають аналітики Heraeus з дорогоцінних металів.

«Однак, навіть якщо верхні оцінки ФРС щодо підвищення ставок стануть реальністю, інфляція все одно буде попереду, а реальні відсоткові ставки будуть негативними, що збереже позитивне середовище для золота у середньостроковій перспективі», — додали аналітики Heraeus.

 

metallurgprom.org