Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.06.2022

Ціни на бензин в США досягли історичного максимуму

Загальні ціни на енергоносії в США у травні зросли майже на 35% вище в порівнянні з тим самим місяцем у 2021 році.

За останні 12 місяців вартість пального в Сполучених Штатах зросла на 62% і досягла рекордної позначки 5 доларів за галон (3,8 літра).

Про це повідомляє Американська автомобільна асоціація.

Це рекордний рівень, досягнутий після кількох місяців стрімкого зростання цін на пальне. Рік тому середня ціна галона бензину у США становила 3,07 долара.

Підвищення цін на пальне слідує за неухильним зростанням цін на нафту, які різко впали в перші дні пандемії COVID-19 через падіння попиту, але знову зросли в міру відновлення світової економічної активності.

Наразі барель сирої нафти продається в Лондоні та Нью-Йорку за ціною понад 120 доларів.

Згідно з урядовими даними, загальні ціни на енергоносії в США у травні зросли майже на 35% вище в порівнянні з тим самим місяцем у 2021 році. Це сприяло загальному зростанню споживчих цін у США, які у травні підскочили на 8,6% у порівнянні з тим самим періодом минулого року, що стало рекордним зростанням за останні 40 років.

Джозеф Байден критикує американську нафтову промисловість й застерігає, що енергетичним компаніям не варто “зловживати проблемами, створеними війною в Україні, для отримання надмірного прибутку та підвищення цін, що погіршує положення родин” у США.

Нагадаємо, що інфляція в США досягла сорокарічного максимуму.

 

www.unian.ua