Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.05.2023

Ціни на нафту продовжили зниження

Ціни на нафту продовжують знижуватися вранці у п’ятницю. Тиск на ринок, як і раніше, не визначений щодо стелі держборгу США, хоча президент Джо Байден напередодні відзначив успішний хід перемовин із цього питання.

Вартість липневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:17 у п’ятницю становить $76,01 за барель, що на $0,25 (0,33%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. У четвер ці контракти здешевшали на $2,1 (2,7%), до $76,26 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на цей час на $0,1 (0,14%), до $71,73 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість контрактів знизилася на $2,51 (3,4%), до $71,83 за барель.

Обидві марки навряд чи сильно зміняться у вартості за підсумками тижня, зазначає Trading Economics.

«Безлад навколо перемовин про стелю держборгу, які пішли на «додатковий час», змушує побоюватися дефолту, – заявив аналітик Price Futures Group Філ Флінн, чиї слова наводить MarketWatch. – Ці побоювання відволікають нафтовий ринок від дефіциту пропозиції, що затаївся, який може завдати економіці більше збитків, ніж дефолт Сполучених Штатів».

Тим часом Міністерство торгівлі США у середу покращило оцінку зростання економіки країни у першому кварталі до 1,3% у перерахунку на річні темпи з раніше оголошених 1,1%. Експерти не очікували на перегляд даних. Для порівняння: за підсумками четвертого кварталу 2022 року зростання ВВП становило 2,6%.

 

enkorr.ua