Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.12.2022

Ціни на нафту прискорили підйом і завершують тиждень зростанням

Ціни на нафту прискорили зростання під час торгів у п’ятницю і завершують у плюсі другий тиждень поспіль на тлі зниження запасів у США та покращення перспектив попиту у зв’язку зі пом’якшенням антиковидних обмежень у Китаї.

Підтримку ринку також надають очікування скорочення росією видобутку після запровадження західними країнами стелі цін на нафту, що експортується, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Видобуток нафти в РФ на початку наступного року може скоротитися на 500-700 тис. б/д у зв’язку із запровадженням державами ЄС механізму prica cap, повідомив в інтерв’ю телеканалу “Росія 24” (ВДТРК) віце-прем’єр Олександр Новак.

Вартість лютневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 13:06 за Києвом у п’ятницю становить $82,26 за барель, що на $1,28 (1,58%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася на цей час на $1,45 (1,87%), до $78,94 за барель.

Учасники ринку також стежать за новинами зі США, де падає виробництво природного газу через складні погодні умови у ключових регіонах видобутку, які накрила снігова буря. За даними Bloomberg, видобуток газу в країні в четвер скоротився менш ніж до 96 млрд. кубічних футів у порівнянні зі 100 млрд. футів у середу.

Водночас, обмежуючими факторами для зростання нафтових котирувань є побоювання подальшого підвищення відсоткових ставок Федеральною резервною системою (ФРС) США та зростання кількості заражень коронавірусом у Китаї, зазначають галузеві аналітики.

 

enkorr.ua