Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.04.2023

Ціни на нафту стабілізувалися через невизначені перспективи попиту

Ціни на нафту стабілізувалися у вівторок, 25 квітня, на тлі невизначених перспектив попиту і проблем із постачанням сировини з Іраку, що зберігаються.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість червневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $82,75 барель, що на $0,02 (0,02%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти здорожчали на $1,07 (1,3%) до $82,73 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на $0,01 (0,01%), до $78,75 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість контрактів збільшилася на $0,89 (1,1%), до $78,76 за барель.

Попит на паливо в Азії послаблюється і компанії регіону відзначають зниження маржі нафтопереробки. Це показує, що надії на швидке зростання китайської економіки й збільшення попиту на нафтопродукти в країні поки не реалізувалися, зазначають експерти.

Тим часом постачання нафти з іракського Курдистану, як і раніше, призупинено, і, зі слів одного з авторів Sevens Report Research Тайлера Річі, це фундаментальний чинник, що забезпечує підтримку нафтовому ринку в умовах слабкого попиту.

У понеділок стало відомо про подальше відтермінування перемовин між владою Іраку, регіональним урядом Курдистану і Туреччиною, які «критично важливі для відновлення постачання нафти з півночі Іраку», зазначає Річі, слова якого наводить Market Watch.

Водночас побоювання рецесії, що зберігаються, – стримуючий чинник для нафтового ринку, який утримуватиме ціни нижче позначки у $100 за барель, каже експерт.

 

www.ukrinform.ua