Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.09.2023

Ціни на нафту стабілізувалися після зростання до річних максимумів

Ціни на нафту еталонних марок, які завершили минулий тиждень на максимальних позначках за цей рік, слабко змінюються в понеділок.

Ціна листопадових ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:08 за київським часом становить $84,53 за барель, що на 6 центів (0,07%) вище за показник на закриття попередньої сесії. Минулої п’ятниці ці контракти здорожчали на $1,72 (2%) – до $88,55 за барель.

Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на вказаний час підвищилися на 9 центів (0,11%) і становили $85,64 за барель. За підсумками минулої сесії вони зросли на $1,92 (2,3%) – до $85,55 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent здорожчала на 5,5%, WTI – на 7,2%, причому обидві марки завершили торги у п’ятницю на найвищих рівнях з 17 і 16 листопада 2022 відповідно.

Підтримку котируванням надали побоювання скорочення пропозиції на ринку, а також позитивні статдані з Китаю.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у обробній промисловості Китаю в серпні оновив максимум із лютого, повідомила у п’ятницю Caixin Media Co., яка розраховує індикатор. Індекс збільшився до 51 пункту з 49,2 пункту у липні. Значення вище позначки 50 пунктів вказує на зростання активності в секторі.

Трейдери також очікують продовження Саудівською Аравією добровільного зниження видобутку на 1 млн барелів на добу (б/д) й на жовтень.

Крім того, останні статдані з США «відносно збалансовані й загалом відповідають очікуванням, що пікового рівня відсоткових ставок Федрезерву вже досягнуто, що, у свою чергу, підштовхує сподівання на «м’яку посадку» американської економіки», зазначив Тайлер Річі з Sevens Report Research.

Тим часом дані нафтосервісної компанії Baker Hughes показали, що за минулий тиждень кількість нафтових бурових установок, що діють, у США не змінилася й становила 512 одиниць, що є мінімумом з лютого 2022 року. Число газових установок знизилося на 1, до 114-ти.

 

enkorr.ua