Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.12.2019

Ціни на нафту залишаються стабільними

Ціни на нафту були стабільні у вівторок, залишаючись поблизу тримісячних максимумів, так як інвестори зберігали віру у наближення повномасштабної торговельної угоди між США і Китаєм. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість лютневих ф’ючерсів на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $65,33 за барель, що на $0,01 (0,02%) нижче ціни на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ф’ючерси подорожчали на $0,12 (0,18%), до $65,34 за барель.

Ф’ючерс на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подешевшав на $0,03 (0,05%) – до $60,18 за барель. До закриття ринку у понеділок ціна контракту становила $60,21 за барель, піднявшись на $0,14 (0,23%) порівняно з попередньою сесією.

Президент США Дональд Трамп і китайські високопосадовці у п’ятницю повідомили про те, що Вашингтон і Пекін домовилися про першу фазу торговельної угоди, що включає скорочення американських мит на китайські товари.

Торговельний представник США Роберт Лайтхайзер сказав у неділю, що «першу фазу» торговельної угоди «повністю завершено», незважаючи на необхідність перекладу та внесення коригувань у текст, і збільшить американський експорт до Китаю майже вдвічі протягом наступних двох років.

Після укладення проміжної торговельної угоди з США уряд Китаю відклав заплановане на 15 грудня підвищення мит на американські автомобілі й автокомпоненти.

У середу будуть опубліковані офіційні дані про запаси нафти у США. У разі, якщо прогнози аналітиків, опитаних Bloomberg, підтвердяться, в країні буде зафіксовано тижневе зниження запасів лише в третій раз у поточному кварталі.

Тим часом управління з енергетики Міненерго США (EIA) у понеділок повідомило, що чекає зростання видобутку в Штатах на 30 тис. барелів на добу, до приблизно 9,14 млн у січні.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні 65,44 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 65,37 долара за барель, що на 3 центи вище за рівень закриття торгів ($65,34).