Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.05.2023

Ціни на нафту зростають, Brent – $77,67 за барель

Ціни на нафту впевнено зростають вранці у середу після підвищення за підсумками двох попередніх сесій. Трейдери оцінюють дані про динаміку запасів у США.

Вартість липневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:18 за київським часом у середу становить $77,67 за барель, що на $0,83 (1,08%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. У вівторок ці контракти здорожчали на $0,85 (1,1%), до $76,84 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася на цей час на $0,92 (1,26%), до $73,83 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість контрактів піднялася на $0,86 (1,2%), до $72,91 за барель.

За даними Американського інституту нафти (American Petroleum Institute, API), минулого тижня запаси нафти в Штатах скоротилися на 6,8 млн барелів. Ринок очікував на зменшення на 525 тис. барелів, повідомляє Trading Economics. Міненерго опублікує офіційну статистику о 17:30 за Києвом.

Крім того, аналітики сприйняли нещодавні заяви міністра енергетики та природних ресурсів Саудівської Аравії Абдулазіза бен Сальмана як натяк на те, що країни ОПЕК+ на засіданні 4 червня можуть розглянути можливість подальшого зниження видобутку.

Бен Сальман на економічному форумі в Катарі у вівторок попередив нафтових «ведмедів», що вони можуть зазнати збитків. «Я не зобов’язаний розкривати свої карти, я не гравець у покер (…), але я просто порадив би їм (спекулянтам – ред.) бути насторожі», – зазначив він.

 

enkorr.ua