Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.09.2021

Ціни на залізну руду в Китаї за тиждень впали на 7,3%

Ф’ючерси на руду за підсумками торгів зафіксувалися на рівні $113,8/т

У п’ятницю, 10 вересня, січневі ф’ючерси на залізну руду на Даляньская товарній біржі завершили торги на позначці $113,8/т (732,5 китайських юанів). Таким чином, згідно з індикатором цін біржі, вартість сировини в порівнянні з попереднім тижнем впала на 7,3%.

Мінімальний показник торгів був зафіксований в понеділок, 6 вересня, на рівні $112,3/т (723 китайських юанів). Максимальний показник – у вівторок, 7 вересня, на позначці $118,5/т (763 китайських юанів).

Kallanish вказує, що учасники ринку очікують сезонного відновлення попиту на сталь, який може підтримати ціни на залізну руду. Однак можливе банкрутство компанії з нерухомості Evergrande і кредитна криза можуть спричинити економічну нестабільність. Народний банк Китаю своєю чергою заявив, що кредитної кризи найближчими тижнями не буде.

Загалом ціни на сталь досі залишаються під тиском намірів уряду Китаю скорочувати виробництво сталі заради зниження викидів вуглецю. На подальше зниження вартості руди може вплинути намір деяких виробників, в тому числі й Anshan Iron and Steel (Ansteel) скоротити обсяг операцій на ринку.

Також негативну тенденцію можуть підтримати й швидкі екологічні інспекції в Цзянсу – другій за величиною сталеливарній провінції Китаю.

Нагадаємо, що Пекін має намір скоротити викиди СО2 в сталеливарній промисловості, щоб досягти вуглецевої нейтральності до 2060 року. Скорочення виробництва чинить додатковий негативний вплив на ринок руди.

Очікується, що виробництво сталі буде обмеженим до 2022 року, зокрема, напередодні Зимових Олімпійських ігор і Зимових Паралімпійських ігор.

Китай – найбільший імпортер залізної руди в світі. За даними 2020 року країна наростила імпорт сировини в порівнянні з попереднім роком – на 9,5%, до 1,17 млрд т.

 

gmk.center