Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.05.2021

Ціни на живець свиней – прогноз на 31 травня – 6 червня

Наступного тижня, 31 травня-6 червня, ціни на свиней живою вагою знаходитимуться на рівні 39-40 грн/кг з ПДВ 14%, що у перерахунку на ПДВ 20% складає 42-43 грн/кг. Про це свідчать дані аналітичного відділу Асоціації «М’ясної галузі».

У відомстві виділяють такі фактори, що можуть вплинути на ціну на початку червня:

  1. Зниження цін на курятину наприкінці травня та у червні на 15%. Ціна на філе куряче з 120 грн/кг зменшилась до 95-105 грн/кг у роздріб, а на тушку з 70 грн/кг до 60 грн/кг в гурті. Очікується, що надлишок пропозиції курятини та зменшення прогнозу по експорту курятини на 7% прогнозовано призведе до зниження гуртової ціни в червні ще до 15% до 50 грн/кг. Відповідно, це вплине на ціни на свиней. Ринкових чинників для росту ціни на свиней немає, пропозиція свиней в надлишку.
  2. Зменшення попиту на м’ясо серед населення на початок червня. Купівельна спроможність населення досі не відновилась до передкризового періоду.
  3. Експорт української свинини досі закритий. Асоціація «М’ясної галузі» робить все можливе, щоб відкрити нові ринки збуту для української свинини. В результаті це посилить як м’ясну галузь, так і свинарство.

«Ціна на німецькій біржі VEZG цього тижня на напівтуші кондиційних свиней зменшилась до 1,54 €/кг (52 грн/кг), на напівтуші свиноматок — 1,10 €/кг (37 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ», — йдеться у повідомленні.

 

kurkul.com