Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.03.2021

Цьогоріч Нафтогаз планує розпочати буріння свердловин на суші

Нафтогаз наприкінці 2021 року планує почати бурити свердловини на суші, а наприкінці 2022 – початку 2023 року розпочнеться буріння на офшорі.

Про це виконавчий директор Нафтогазу Отто Ватерландер розповів в інтерв’ю Liga.net.

Він зазначив, що йдеться про глибокі свердловини, та порівняв ситуацію в Україні з розвідуванням площ у Туреччині:

“Туреччина – хороший приклад для розуміння перспектив. Вони пробурили сотні свердловин в Чорному морі, поки знайшли свої великі газові площі”.

Водночас за словами виконавчого директора групи, у Нафтогазі очікують це зробити у коротші терміни та інвестувати 20 мільярдів доларів за 10 років.  З них половину становитимуть власні кошти Нафтогазу, а інша частина лягатиме на потенційних інвесторів.

“Це мають бути не маленькі компанії, а великі, які зможуть в перспективі інвестувати в Україну від 100 млн доларів до кількох мільярдів доларів. Але для цього ми повинні їм дати умови і вибір, показати їхні перспективи і можливості”, – зазначив Ватерландер.

Посадовець зокрема прокоментував закладений у стратегію групи до 2030 року ризик перешкоджання Росією роботам на шельфі Чорного моря:

“Я не хочу давати прогнози: спробує Росія нам завадити освоїти шельф в Чорному морі чи ні. Щоб знизити ризики, ми маємо запросити туди міжнародних інвесторів”, – заявив він.

За словами Ватерландера, якщо достатніх обсягів газу не буде знайдено у Чорному морі, у Нафтогазу ще є права на розробку Юзівського та інших родовищ.

“Але ми знаємо, що там газ є. Ми повинні тільки знайти точне місцеположення родовищ і оцінити їхній розмір”, – запевнив він.

 

www.epravda.com.ua