Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.10.2021

Цифровізація, клімат і трансформація торгових ланцюгів – це три кити сучасної торговельної політики, – Тарас Качка

Усі дискусії на глобальному рівні щодо торговельної політики базуються на трьох важливих темах – цифровізація, клімат і трансформація торгових ланцюгів. В цій ситуації, коли немає домінуючої думки, Україна має шанс виголосити свою власну позицію з усіх питань.

Таку думку висловив заступник Міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка під час конференції «Торгові війни: мистецтво захисту» за організації юридичної фірми «Ілляшев та Партнери» та Європейської Бізнес Асоціації. Захід відбувся сьогодні, 5 жовтня, у Києві.

«Цієї осені відбуваються три події глобального масштабу – Саміт ООН з продовольчих систем, Саміт з питань клімату в Глазго і Міністерська конференція СОТ. Ці заходи говорять про те, що торгівля – це не лише торгівля, але й питання продовольчої безпеки, розвитку суспільств, кліматичних змін. І Україні, як потужному експортеру, необхідно на цих масштабних подіях говорити не лише про тарифи, квоти і конкретні заходи, а взагалі – про своє позиціонування в усіх цих сферах», – зазначив заступник Міністра Тарас Качка.

Під час заходу учасники обговорили такі теми, як пріоритети України в процесі перегляду Угоди про Асоціацію з ЄС, зовнішньоекономічні вектори України і питання торговельного захисті. Зокрема, у фокусі – питання GreenDeal, механізму вуглецевого коригування імпорту (СВАМ), промислової політики України, оновлення Угоди про асоціацію України з ЄС та ін.

Участь у заході взяли Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, представники Антимонопольного комітету України, Української асоціації бізнесу і торгівлі (UBTA), GMK Center, Офісу з розвитку підприємництва та експорту, бізнес-компаній.

www.me.gov.ua