Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.01.2022

Туреччина у 2021 році збільшила виробництво сталі до рекордного максимуму

Турецькі металурги за рік виплавили 40 млн тонн

Металургійні підприємства Туреччини у 2021 році збільшили виробництво сталі на 12,7% порівняно з 2020 роком – до 40 млн тонн. Показник є рекордним максимумом, повідомляє Асоціація виробників стали Туреччини (TCUD).

Згідно з даними TCUD, у 2021 році електродугове виробництво сталі в Туреччині збільшилося на 16,6% в порівняннні з 2020 роком – до 28,9 млн тонн.

«У червні 2020 року виробництво сталі в Туреччині почало зростати, оскільки ринки почали частково відновлюватися після зниження виробництва у період пандемії. Воно продовжувало зростати й у першому кварталі 2021 року», – наголошує асоціація.

Турецькі металурги зберегли високі обсяги виплавки навесні 2021 року. Це зумовлено прагненням наростити запаси металопродукції. У другому півріччі 2021 року виробництво сталі, споживання та зовнішня торгівля стабілізувалися.

Однак TCUD відзначає невизначеність на ринку через протекціоністські заходи у світовій торгівлі, нестачу сировини та енергії. Окремим фактором є наявність виробничих обмежень з метою скорочення викидів СО2.

“Якщо виробничі втрати через відключення природного газу та електроенергії вдасться зупинити, ми прогнозуємо, що пожвавлення в секторі збережеться за рахунок введення нових потужностей за поточного рівня інвестицій”, – повідомила TCUD.

Нагадаємо, виробники сталі Туреччини на три дні зупиняють виплавку через обмежене споживання газу. Перекриття потоку природного газу з Ірану до Туреччини призвело до обмеження його поставок на промислові підприємства.

Туреччина – сьомий за обсягами виробник сталі у світі. За даними World Steel країна у 2020 році збільшила виробництво сталі на 6% у порівнянні з 2019 роком – до 35,8 млн тонн.

 

gmk.center