Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.10.2022

Туреччина відкрила новий ринок для експорту української продукції

Міністерство закордонних справ спільно з Держпродспоживслужбою України відкрили новий ринок для експорту до Туреччини українських товарів, а саме переробленого тваринного білка.

Про це повідомила пресслужба МЗС, передає Укрінформ.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що МЗС та Держпродспоживслужба продовжують спільну роботу над підтримкою українського експорту, усуненням технічних перешкод у торгівлі, наданням державних гарантій щодо дотримання вимог країн-партнерів.

«Завдяки цій роботі Туреччина у вересні відкрила новий ринок для експорту продукції українського виробництва, а саме переробленого тваринного білка (не призначеного для споживання людей)», – поінформували в МЗС.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив, що МЗС готове допомагати кожному українському бізнесу у виході на нові ринки, якщо у відповідь бізнес створюватиме в Україні робочі місця та сприятиме зростанню валютних надходжень в економіку України, що критично важливо для нашої держави в умовах війни.

У цьому контексті він також нагадав про міжнародну платформу економічної дипломатії NAZOVNI, яка надає вітчизняному бізнесу ефективну допомогу у пошуку іноземних партнерів, а також інформаційну та організаційну підтримку.

У МЗС поінформували, що ознайомитися з формою сертифіката на перероблений тваринний білок можна на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі «Міжнародне співробітництво», рубрика «Сертифікати на експорт з України».

Нагадаємо, раніше  перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко заявила, що Україна прагне покращити позиції вітчизняного бізнесу в Туреччині.

 

www.ukrinform.ua