Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.06.2022

Тимчасове зупинення дії митних тарифів на імпорт українських товарів у ЄС набрало чинності

Українські виробники отримали можливість безмитно ввозити до ЄС товари протягом одного року

Офіційний журнал Європейського Союзу опублікував постанову про скасуваня імпортних митних тарифів на весь український експорт строком на один рік. Таким чином, рішення про зупинення дії торговельних бар’єрів набрало чинності.

Згідно з опублікованим текстом документа, ЄС має намір прискорити розвиток тіснішого співробітництва для подолання негативних економічних наслідків вторгнення Російської Федерації в Україну.

«Необхідно та доцільно стимулювати торговельні потоки та надавати поступки у формі заходів щодо лібералізації торгівлі для всіх товарів відповідно до прискорення скасування митних тарифів у торгівлі між Європейським Союзом та Україною», – зазначено в документі.

Постанова про зупинення дії імпортного мита для української продукції ЄС ухвалив 24 травня 2022 року.

Раніше США на рік зупинили дію тарифів за розділом 232 на імпорт сталі з України.

Велика Британія також достроково скасувала всі мита та квоти на ввезення продукції українського виробництва для підтримки економіки країни у воєнний час. У 2021 році експорт української продукції до Британії становив $1,1 млрд, що на 62,4% більше у порівнянні з 2020 роком.

Аналітики GMK Center оцінили збитки для економіки України від торговельних бар’єрів, запроваджених на зовнішніх ринках, у 3,3-3,5 млн т металопродукції, або близько $3 млрд експортної виручки.

 

gmk.center