Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.05.2023

У 1 кварталі підприємства Ostchem збільшили виробництво міндобрив на 36,2%

У 1 кварталі підприємства компанії Ostchem збільшили виробництво мінеральних добрив на 36,2% до 515,5 тис. тонн порівняно з 1 кварталом 2022 року.

Про це йдеться в повідомленні групи Group DF, куди входить Ostchem, передають Українські Новини.

Загалом у 1-му кварталі 2023 року Черкаський “Азот” виробив 387,4 тис. тонн, а “Рівнеазот” – 128 тис. тонн міндобрив.

При цьому Черкаський “Азот” у березні оновив максимальний показник з початку повномасштабної війни, виробивши 137,8 тис. тонн мінеральних добрив.

“1-й та 2-й квартали – ключові в аграрному виробничому циклі, оскільки саме у весняну посівну аграрії вносять більшу частину азотних добрив. У 1-му кварталі ми досягли високих виробничих результатів. Цей сезон відрізняється від усіх попередніх. Перша особливість – майже на два місяці збільшився “високий” сезон активних закупівель. Друга – загальний попит на добрива відновлюється набагато швидше, ніж усі очікували”, – зазначив керівник департаменту корпоративних комунікацій Group DF Олег Арестархов.

Обсяг виробництва карбаміду у 1 кварталі зріс у 4,7 раза з 22,8 тис. до 106,5 тис. тонн, а обсяг виробництва КАС – у 2,1 раза з 50,9 тис. тонн до 108,5 тис. тонн.

Обсяг виробництва аміачної селітри трохи підвищився з 217,1 тис. тонн до 255,4 тис. тонн, при цьому виробництво ВАС знизилося із 62,3 тис. тонн до 10,6 тис. тонн.

“Виробничі потужності Ostchem завантажуються таким чином, щоб максимально оперативно закривати попит аграріїв та постачати добрива відповідно до контрактів. Зниження цін на газ дало змогу знизити відпускні ціни на мінеральні добрива. Оскільки добрива стали доступнішими, ми почали продавати більше, і показали дуже непогані результати. Цієї весни високе завантаження підприємств триває довше, ніж зазвичай. Ми йдемо за ринком. Структура виробництва відповідає структурі попиту. Від подальшого попиту залежатиме виробниче завантаження заводів, терміни проведення ремонтної кампанії”, – наголосив Арестархов.

Як повідомляли Українськi Новини, у 2022 році підприємства компанії Ostchem зменшили виробництво мінеральних добрив на 66,9% до 1,754 млн тонн порівняно з 2021 роком.

Холдинг Оstchem об’єднує підприємства азотної хімії Group DF.

Group DF – диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений в 11 країнах Європи та Азії.

Основні напрямки діяльності групи – азотний, титановий і газовий бізнеси.

 

ukranews.com