Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.01.2022

У 2021 році рибовідтворювальними комплексами Держрибагентства у водойми України вселено понад 16 млн екз. молоді риб

Протягом 2021 року профільними державними установами Держрибагентства до українських водойм випущено понад 16,2 млн екз. водних біоресурсів.

Так, за рахунок державного бюджету рибовідтворювальними комплексами Держрибагентства у 2021 році випущено у водойми України майже 11 млн екз. рослиноїдних видів риб та коропа, понад 1,5 млн екз. стерляді, осетра російського і севрюги та понад 3,5 млн екз. щуки, судака, сома та ляща.

Крім того, майже 220 тис. екз. дунайського лосося і струмкової форелі випущено у гірські річки Закарпатської, Чернівецької та Івано-Франківської областей. Ці види риб вирощено на Рибоводному форелевому заводі «Лопушно».

Найбільше випущено водних біоресурсів (13,4 млн екз.) Херсонським заводом по розведенню молоді частикових риб. Зокрема, вселено майже 9,9 млн екз. рослиноїдних видів риб і коропа та понад 3,5 млн екз. щуки, судака, сома та ляща.

Ще понад 2,6 млн екз. молоді риб випущено у водойми Дніпровським осетровим рибовідтворювальним заводом ім. академіка С.Т. Артющика. Зокрема, понад 1,5 млн екз. – стерляді, осетра російського і севрюги та 1,1 млн – рослиноїдних видів риб і коропа.

«Випуск молоді цінних видів риб направлений як на підтримку водних екосистем загалом, так і на проведення важливих рибницько-меліоративних заходів. За рахунок зариблення формується суттєва частка загальної промислової рибопродукції, а також здійснюється поповнення природних популяцій аборигенних видів риб, у тому числі занесених до Червоної книги України», –12 зазначає Голова Держрибагентства Артем Ріпенко.

у 2021 році рибовідтворювальними комплексами держрибагентства у водойми україни вселено понад 16 млн екз. молоді риб

 

minagro.gov.ua