Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.03.2023

У 2022 році український ринок металоконструкцій скоротився в середньому на 60%

За даними Українського центру сталевого будівництва у 2022 році український ринок металоконструкцій скоротився на 55-65%.

“У 2021 році український ринок металоконструкцій зріс приблизно на 5% – до 155 тис. тонн. За нашими оцінками, падіння попиту на металоконструкції будівельного призначення за підсумками 2022 року становило на рівні 55-65%. Через воєнні дії у 2022 році половина учасників УЦСБ змушені були тимчасово або частково припиняти свою діяльність”, – розповіли в пресслужбі УЦСБ.

Разом з цим у 2023 році в центрі сталевого будівництва очікують на стабілізацію або ж поступове зростання ринку металоконструкцій.

“Після перемоги буде тривалий період відновлення, тож знадобиться значна кількість металоконструкцій, огороджувальних конструкцій і супутніх матеріалів, а також кваліфіковані послуги з обстеження, проєктування та монтажу для відбудови. Одначе галузь металобудівництва готова до цього”, – зауважили в УЦСБ.

В Українському центрі стального будівництва зазначають, що руйнування та окупація потужностей найбільших металургійних комбінатів Азовсталь та ММК ім. Ілліча, скорочення попиту на внутрішньому ринку, зростання курсу валют і вартості логістики – усі ці фактори призвели до зростання вартості металопрокату влітку 2022 року до максимуму з подальшим поступовим зниженням ціни. За підсумками року ціна на прокат збільшилася на 41% відносно 2021 року, що суттєво вплинуло на вартість готових металоконструкцій, 2/3 якої складає металевий прокат.

 

minprom.ua