Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.06.2022

У Берліні скликають міжнародну конференцію щодо продовольчої безпеки та експорту українського зерна

Міністерство закордонних справ, сільського господарства та розвитку ФРН організовує 24 червня в Берліні міжнародну конференцію, присвячену продовольчій безпеці, у тому числі проблемі вивезення зерна з України. Про це повідомляє Укрінформ.

«Ми повинні стабілізувати постачання продовольства в усьому світі. З цією метою ми організовуємо продовольчу конференцію в Берліні», – заявила глава МЗС Анналена Бербок.

Вона назвала питання вивезення зерна з України в умовах «зернової війни», яку проводить путін, одним із головних завдань. Потребує вирішення також питання покращення гуманітарно-продовольчої ситуації у світі, забезпечення харчовими продуктами на більш стабільній основі.

Гостями конференції стануть міністри закордонних справ низки країн, зокрема, глава Держдепартаменту США Ентоні Блінкен.

Як повідомили в Міністерстві розвитку, Німеччина, як головуюча в G7, відчуває свою особливу відповідальність у пошуку відповідей на загрозу світового голоду, спричинену російською загарбницькою війною проти України.

За словами речника Міністерства сільського господарства, центральним завданням з огляду на продовольчу безпеку є пошук шляхів вивезення заблокованого українського зерна. Німеччина разом із партнерами працюють над забезпеченням «зернового мосту», адже експорт Чорним морем наразі фактично неможливий.

Завданням міжнародної спільноти є створити нові та тривалі шляхи експорту українського зерна. Ми започаткували разом із партнерами в ЄС План солідарності та конкретно пообіцяли Україні допомогу в розмірі 500 тисяч євро для будівництва потужностей в порту Ізмаїла, на кордоні з Румунією, щоб зменшити тиск на польському кордоні, через який багато зерна перевозиться автотранспортом, <…> це дозволить транспортувати зерно по Дунаю», – поінформував речник Юліан Міт.

Він нагадав, що до війни Україна експортувала в середньому 5 млн тонн зерна щомісяця. Завдяки зусиллям багатьох сторін у травні вдалося вивезти близько 1,7 млн тонн, що хоча й не відповідає довоєнним можливостям, але все-таки означає певний прогрес.

Повідомляється, що також міністр розвитку ФРН Свенья Шульце пообіцяла в понеділок подальшу підтримку Всесвітній продовольчій програмі (ВПП) для подолання гострої кризи голоду, збільшивши її обсяг із 28 до 70 млн євро цього року.

Всесвітня продовольча програма є найважливішим багатостороннім партнером Німеччини у боротьбі з голодом у світі. Нинішнього року ці зобов’язання важливіші, ніж будь-коли: за даними ВПП, кількість гостро голодуючих зросла на 200 млн за останні два роки — зі 135 млн у 53 країнах до 345 млн у 82 країнах сьогодні.

Торік Німеччина була другим за обсягом донором ВПП із 1,2 млрд євро.

 

agropolit.com