Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.08.2020

У Держводагентстві узгодили режими роботи дніпровських та дністровського водосховищ у серпні

3 серпня у Держводагентстві відбулося засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ на серпень 2020 року.

Розпочала засідання Лідія Петренко – представниця Українського гідрометцентру, яка поінформувала про оцінку поточного стану водності основних річок України. Зокрема, зазначила, що каскад дніпровських водосховищ працював у липні у режимі, узгодженому Міжвідомчою комісією, і станом на 3 серпня його наповнення складає 96 % від проектного.

Крім того, за прогнозами Укргідрометцентру, водність Дніпра біля Києва у серпні очікується в середньому 835 куб.м/с, або 99% від норми (норма серпня – 842 куб.м/с).

За інформацією Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ, стан води у дніпровських водосховищах за вмістом розчиненого кисню та біогенних речовин задовільний.

Далі учасники заходу обговорили гідрологічну ситуацію у басейні Дністра.

Зокрема, членами Міжвідомчої комісії узгоджено, що для забезпечення водокористувачів на нижче розташованій українській ділянці Дністра, враховуючи приплив до дністровського водосховища, здійснювати рівномірний попуск у нижній б’єф витратами не менше ніж 120-130 куб. м/с.

У підсумку зазначаємо, що Міжвідомчою комісією, враховуючи гідрологічну обстановку в басейнах Дніпра та Дністра, гідрологічний прогноз на серпень узгоджено оптимальні режими роботи каскаду дніпровських та дністровського водосховищ на серпень 2020 року.

Джерело: Урядовий портал.