Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.08.2020

У Дніпрі провели вогневі випробування двигунів для нової ракети “Циклон-4”

У Дніпрі завершили вогневі випробування рідинних двигунів верхнього ступеня нової ракети-носія “Циклон-4”.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба конструкторського бюро “Південне” у Фейсбуці.

“5-7 серпня 2020 року ДП «КБ «Південне» успішно провело заключні доводочні випробування рідинної реактивної системи (РРС) верхнього ступеня ракети-носія “Циклон-4”, розробленої КБ “Південне” та виготовленої ДП “ВО Південмаш”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що випробування проходили у два етапи.

5 серпня – основні вогневі випробування, в ході яких РРС відпрацьовувала циклограму включень рідинних ракетних двигунів малої тяги, наближену до польотної.

7 серпня – доповнюючі вогневі випробування, в ході яких виконувалось напрацювання ресурсу включень рідинних ракетних двигунів малої тяги та РРС у цілому.

Під час випробувань кожен з десяти рідинних ракетних двигунів малої тяги, із складу рідинної реактивної системи, виконав близько 40 000 включень, а сумарне вогневе напрацювання кожного становило майже 2000 с.

У конструкторськорму бюро зазначають, що ці випробування завершили повний цикл наземного відпрацювання рідинної реактивної системи верхнього ступеня РН «Циклон-4» й остаточно підтвердили працездатність обраної конструкції та її вузлів і відповідність основним характеристикам.

“Завершення випробувань рідинної реактивної системи верхнього ступеня РН «Циклон-4» дає заділ для створення нових реактивних систем для перспективних ракет-носіїв нашої власної розробки – розробки ДП “КБ “Південне”, – впевнені у конструкторському бюро.

Як повідомляв Укрінформ, на державному підприємстві «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова» у липні 2020 року успішно провели випробування рідинного ракетного двигуна РД861К.

Двигун РД861К розроблено КБ «Південне» та вироблено на Південмаші. Його планують використовувати як маршовий на третьому ступені ракети-носія «Циклон-4».