Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.12.2021

У другому півріччі Україна наростила видобуток газу на 3,5%

Упродовж першого півріччя 2021 року видобуток газу в Україні скорочувався і падіння складало 2%, але у другій половині року вдалося переломити тенденцію і наростити видобуток на 3,5%.

Про це на прес-конференції заявив голова правління НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко, повідомляє кореспондент Укрінформу

“Упродовж 2020 року видобук знизився на 4,5%. Також на жаль у першій половині цього року він продовжував знижуватися, хоча падіння вже склало 2%. У другій половині року завдяки діям команди Нафтогазу вдалося переломити цю небезпечну для енергетичної незалежності тенденцію – спочатку стабілізувати видобуток, а зараз вже й наростити“, – сказав Вітренко.

За його словами, приріст видобутку у ІІ півріччі вже склав 3,5%.

“На жаль, поки ми ще не реалізували весь потенціал українського видобутку та не підвищили рівень енергоефективності для того, щоб повністю відмовитися від імпорту газу”, – відмітив керівник компанії.

За його даними, Нафтогаз цього року імпортував 77% усього газу, що надійшов в Україну. На це було потрачено 86 млрд грн.

“Нас інколи звинувачують у тому, що Нафтогаз мало імпортував , але деякі інші компанії, маючи фінансові ресурси для закупівлі газу влітку за вигідними цінами, взагалі нічого не імпортували”, – поскаржився Вітренко.

Як повідомлялося, у другому півріччі цього року АТ «Укргазвидобування» вдалося стабілізувати видобуток і він почав зростати. Окрім модернізації інфраструктури, стабілізації видобутку сприяли і збільшення на 20% кількості введених після буріння свердловин та збільшення кількості сервісних операцій.

 

www.ukrinform.ua