Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.11.2021

У І півріччі рівень тіньової економіки становив 31% ВВП – Мінекономіки

Рівень тіньової економіки у січні – червні 2021 року порівняно з відповідним періодом торік не змінився і становив 31% від обсягу офіційного валового внутрішнього продукту (ВВП).

Як передає Укрінформ, про це йдеться в “Загальних тенденціях тіньової економіки в Україні у січні – червні 2021 року”, повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

“За попередніми розрахунками Мінекономіки, рівень тіньової економіки у січні – червні 2021 року порівняно з відповідним періодом 2020 року не змінився і становив 31% від обсягу офіційного ВВП”, – ідеться в повідомленні.

Незмінність рівня тіньової економіки, на думку Мінекономіки, свідчить, що суб’єкти господарювання пристосувалися до діяльності в умовах перманентних обмежень та виробили нові канали тіньової діяльності (які охоплюються існуючими методами оцінки рівня тіньової економіки лише частково).

У міністерстві зазначають, що на сьогодні головною причиною збереження високого рівня тіньової економіки є природне бажання суб’єктів господарювання не допустити втрат активів в умовах коронакризи з її неординарними проявами, непрогнозованими у часі.

Як повідомляв Укрінформ, рівень тіньової економіки в Україні у 2020 році становив 30% від обсягу офіційного ВВП порівняно з 27% ВВП у 2019-му.

Міжвідомча робоча група з питань детінізації економіки була створена за ініціативи Мінекономіки (постанова Кабміну від 18 серпня 2021 року №878) для координації питань аналізу та причин рівня тіньової економіки і, відповідно, підготовки пропозицій для зменшення рівня тінізації.

 

www.ukrinform.ua