Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.10.2020

У Кривому Розі відкрили завод із виробництва мінеральних добрив

У Кривому Розі відкрили завод з виробництва мінеральних добрив. Загальний обсяг інвестицій становить понад 11 млн доларів, повідомляє agrotimes.ua.

Як зазначається, комплекс із виробництва мінеральних добрив запустила компанія «Українські мінеральні добрива» (УМД). Основний продукт — азотно-сірчані та комплексні добрива, створені на основі сульфату амонію.

Виробничі потужності нового виробника дають змогу забезпечити українських аграріїв готовою продукцією до 100 тис. т щороку.

Як зазначили в компанії, завдяки зростанню обсягів виробництва аграрної продукції понад 20 років можна спостерігати динамічне (+ 6—10% на рік) збільшення споживання мінеральних добрив. Водночас у виробничому секторі мінеральних добрив простежується протилежна тенденція.

Адже, побудовані ще в радянські часи заводи не витримують конкуренції із закордонними виробниками. Відкривши комплекс із виробництва мінеральних добрив, УМД зробила перший крок у напрямку виробництва продукції на сучасному технологічному рівні.

«Посилення конкуренції між національними та закордонними виробниками позитивно вплине на ціни й забезпеченість українських аграріїв сучасними мінеральними добривами», — зауважив Олексій Афанасьєв, генеральний директор УМД.

Виробничий комплекс застосовує енергоефективну та екологічно безпечну технологію виробництва гранульованих добрив на основі технології компактування. Для гранулювання використовується українська сировина з різних джерел з гарантованими законтрактованими обсягами постачання.

Завод дає змогу виробляти тверді полікомпонентні добрива, адаптовані до вимог певного регіону, ґрунту, культури та кліматичних умов.

З наступного року компанія планує розширити асортимент і збільшити потужності для виробництва вітчизняних добрив третього покоління.