Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.06.2019

У Китаї побудували перший у світі «розумний» нафтовий танкер

У Китаї презентували перший в світі «розумний» нафтовий танкер: гігантський корабель здатний брати на борт 308 тис. тонн вантажів і може обходитися практично без екіпажу – людям залишається лише контролювати роботу автоматики та допоміжних систем, інформують Економічні новини.

Як повідомляється, транспортний засіб довжиною 300 м і висотою 55 м отримало назву New Journey. Розроблене Китайської корпорацією суднобудівної промисловості (CSIC) на замовлення China Merchants Energy Shipping Company судно оснащено автономними системами управління, навігації, безпеки, а також розподілу рідких вантажів (урівноваження рідких вантажів вкрай важливо для танкерів, які в іншому випадку можуть втратити рівновагу і перекинутися) і енергоефективності. Крім цього, роботанкер обладнаний «установкою для забезпечення зв’язку судно-берег».

«Якщо дати New Journey початкову і кінцеву точки, він запропонує на вибір кілька варіантів маршруту, наприклад,«найбільш швидкий» і «найбільш економний», – розповідають китайські інженери про переваги новинки. – Крім того, спираючись на свою інтелектуальну навігаційну систему, роботанкер, радіус повороту якого набагато більше, ніж у будь-якого автомобіля, може точно визначати положення і швидкість інших суден в межах 10 морських миль (близько 19 км), завдяки чому завжди має достатньо часу, щоб скорегувати маршрут і уникнути зіткнення».

Стверджується, що New Journey успішно пройшов всі необхідні морські випробування і вже переданий замовнику.

На думку китайських розробників, майбутнє вантажних морських перевезень саме за робокораблями, «здатними вивести економічну ефективність, екологічність, безпеку та логістику морських перевезень на принципово новий рівень».

Джерело: enovosty.com