Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.11.2020

У Києві оцифрують залізничний вокзал – проєкт

“Укрзалізниця” реалізує пілотний проєкт з оцифрування і створення візуалізації схеми Центрального залізничного вокзалу Києва, де будуть відображені локації, які можна буде взяти в оренду, повідомляє ШОТАМ.

Як пише ЦТС, про це в інтерв’ю Магістралі розповів Володимир Коваль, директор філії “Вокзальна компанія” АТ “Укрзалізниця”.

Це роблять задля того, щоби  врахувати максимальну кількість площ під здачу в оренду, які зможуть генерувати прибуток для УЗ.

Раніше було здійснено розрахунок площ вокзалів, але до цих розрахунків є дуже багато питань – передбачається, що не всі площі були враховані.

“Переглянувши матеріали, в тому числі і міжнародних партнерів, які були залучені до підготовки TЕO для концесії вокзалів, прийшли до висновку, що не вся інформація надавалася об’єктивно.Тож необхідно провести аудит з зазначенням всіх площ максимально “, – сказав Коваль.

Пілотний проект по максимальному обліку площ, які можуть бути передані в оренду, Укрзалізниця має намір реалізувати на базі Центрального залізничного вокзалу столиці.

“Це буде візуалізація – схема вокзалу з прив’язкою до конкретної локації всіх потенційних місць, які можна здати в оренду, з зрозумілим зонуванням. Перш за все вивчимо можливість розміщення тих чи інших груп товарів в конкретних місцях: тут буде фудкорт, там – продуктова група товарів, далі – промислова, аптека тощо. Кожен працівник “Укрзалізниці”, який має авторизований доступ до цієї інформації, може її швидко переглянути на екрані, відкривши інтерактивну карту. Не потрібно комусь телефонувати або шукати якісь папери”, – пояснив суть проєкту директор “Вокзальної компанії”.

Нагадаємо, в Україні визначено 7 вокзалів, які розглядаються для передачі в концесію (Київ, Хмельницький, Миколаїв, Вінниця, Чоп, Дніпро, Херсон). За ним готуються ТЕО, а на другу половину 2021 року панірують перші конкурси з передачі вокзалів в концесію.