Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.08.2020

У Львові розробляють перший мобільний додаток з українською класичною музикою

У Львові працюють над розробкою першого в Україні музичного мобільного додатку з українською класичною музикою. Про це повідомляє espreso.tv.

Хто створює?

Зазначається, що творці –  музична агенція Collegium Management разом з Львівським органним залом  (зокрема в особах Івана Остаповича, Тараса Демка та Володимира Ольшанського) – мають на меті зібрати найкращі та найцікавіші зразки забутої української класики  і зробити їх доступними слухачам як в Україні, так і за кордоном.  Цікаво, що слухати професійні записи української класики і дізнаватися більше про українських композиторів у ньому можна буде безкоштовно. 

Як розповів директор музичної агенції Collegium Management, співдиректор Львівського органного залу Тарас Демко, минулого року він з однодумцями реалізували проєкт промоції української класичної музики  Ukrainian Live, залучивши до нього  яскравих музикантів та уклавши концертну програму з невідомих творів визначних українських композиторів, що з тих чи інших причин виявилися забутими. Тур охопив 13 міст України – Львів, Тернопіль, Хмельницький, Вінницю, Житомир, Рівне, Київ, Чернігів, Харків, Кривий Ріг, Дніпро, Кропивницький та Одесу – і мав успіх.

“Нам стало шкода це кидати, – згадує Тарас Демко, – тим більше, що систематично працюємо над створенням професійних записів та організацією концертів (зокрема української класики) вже близько десяти років.  Маємо близько ста унікальних записів і купу друзів, знайомих та партнерів, котрі нас у цьому активно підтримують. Отож народилася ідея створити такий додаток. Справа в тому, що в Україні немає платформи, яка давала би можливість цю класику цільово слухати та водночас отримувати  докладну і структуровану інформацію на тему. Формат YouTube чи Spotify – трохи не те, отож вирішили створити  власне – українське – місце для медитації: Ukrainian Live Classic  – дуже сучасне і зручне в користуванні”.

Новий погляд на українську класику

Велику консультаційну допомогу творцям Ukrainian Live Classic  надає їхній партнер – Галицьке музичне товариство. Саме за його порадою додаток пропонуватиме в осягненні жанрів та стилів української музики  звернути увагу, приміром, на український сентименталізм, про який у світі мало хто знає. Зрештою, як і на інші речі.  Скажімо, додаток запропонує інакше виконання Михайла Вербицького, ніж всі звикли.

Коли презентують?

Публічна презентація проєкту UL Classic запланована на 15 жовтня. На ній вперше виконають  симфонію №1 першої української професійної жінки-композиторки Стефанії Туркевич ( 20-30-ті роки ХХ століття) Як обіцяють організатори, наступного дня після отримання запису він з’явиться у додатку.

Цікаво, що організатори оголосили збір професійних записів невідомої української класики також серед виконавців. Уже відгукнулися Львівська національна філармонія, хорові капели “Думка” і “Дударик”, інші. Як цікаво і те, що професійні записи викладатимуться у додаток з дотриманням усіх авторських прав.

“Ми хочемо показати, – каже Тарас Демко, – що українська класика може задавати тон. Що з якісною і багато в чому несподіваною музикою і жити цікавіше та легше. Що класика без рамок – це справжня насолода і драйв”.