Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.03.2021

У Львові відкрили лабораторію Технологій штучного інтелекту

У Львівському національному університеті імені Івана Франка відкрили освітньо-наукову лабораторію Технологій штучного інтелекту (АІ).

Про це повідомили у пресслужбі Мінцифри.

За інформацією, найближчим часом такі лабораторії з’являться й в інших університетах України — у Запоріжжі, Харкові та Одесі.

Серед основних завдань лабораторії — аналіз та впровадження нових технологій штучного інтелекту. Лабораторія буде використовувати результати досліджень у сферах медицини, охорони довкілля та розумних технологій.

Загалом тут проводитимуть дослідження в галузі АІ — машинного навчання, глибокого навчання, комп’ютерного зору, опрацювання природної мови, розумних роботів, віртуальної реальності тощо.

Лабораторія сприятиме розвитку нових освітніх програм у галузі ІТ, зокрема High Performance Computing, Software Engineering (напрямок “Інженерія програмного забезпечення систем наук про дані та штучного інтелекту”). У планах також відкриття нової освітньої програми з технологій штучного інтелекту.

Крім того, Мінцифра розробила каталог освітніх програм для вступників університетів з інформацією про підготовку фахівців у галузі штучного інтелекту. У каталозі — аналіз даних, машинне навчання, комп’ютерний зір, розпізнавання образів, обробка природної мови. Заклади вищої освіти можуть знайти аналогічні програми, партнерів-роботодавців, меценатів та студентів.

Лабораторія також налагоджує співпрацю з міжнародними компаніями, такими як GlobalLogic та EPAM.

Головне фото: thedigital.gov.ua.