Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.05.2023

У Мінагрополітики відбулась зустріч з представниками Сенату штату Юта

Перший заступник Міністра агрополітики Тарас Висоцький, заступник Міністра Маркіян Дмитрасевич зустрілись з делегацією штату Юта (США), до якої увійшли президент Сенату штату Юта Стюарт Адамс, представники аграрного департаменту штату та бізнесу.

У зустрічі також взяли участь голова Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду та народні депутати.

Сторони обговорили напрямки співпраці для відновлення аграрної галузі України, залучення новітніх американських технологій для відновлення грунтів та збільшення їх родючості.

За словами Тараса Висоцького український аграрний готовий до збільшення виробництва та експорту продукції за умови подолання наслідків війни та відновлення галузі, а також має потенціал до розвитку галузі переробки.

“Це розвиток біоенергетики. Ми можемо суттєво збільшити виробництво біометану. Ми маємо значний потенціал для збільшення обсягів виробництва м’ясної та молочної продукції, розвитку садівництва, включаючи переробку ягід”, – сказав Тарас Висоцький.

Заступник Міністра аграрної політики Маркіян Дмитрасевич зазначив, що Україна прагне залучити приватні інвестиції в свою економіку ще до закінчення війни і працює над впровадженням комплексного страхування військових ризиків як для іноземних, так і для вітчизняних підприємців.

“У цьому питанні ми досягли прогресу з Багатосторонньою агенцією гарантій інвестицій MIGA, яка входить до Групи Світового банку”, – зазначив Маркіян Дмитрасевич.

Учасники зустрічі домовились продовжити діалог для напрацювання напрямів співпраці.

minagro.gov.ua