Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.12.2020

У Мінекономіки фіналізують зміни до законопроекту про агрострахування

9 грудня заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький взяв участь у онлайн-конференції «Ведення агробізнесу в Україні» за організації асоціації «Український клуб аграрного бізнесу». Серед учасників заходу – представники Мінекономіки, Міністерства закордонних справ України, Офісу Президента України, Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, Держгеокадастру, аграрних асоціацій та міжнародні експерти.

Так, учасники обговорили основні аспекти ведення аграрного бізнесу в Україні, питання взаємодії органів влади і бізнесу, основні законодавчі ініціативи, зокрема, реформа земельних відносин, питання державної підтримки, та інші.

Серед іншого, присутні обговорили нові підходи та перспективи розширення інструментів державної підтримки сільгоспвиробників. Заступник Міністра Тарас Висоцький зосередив увагу на оновленні Закону України про страхування сільськогосподарської продукції, зміни до якого напрацьовувались у робочій групі при Мінекономіки.

«Агрострахування стане важливим інструментом для підтримки фермерів. У робочій групі за участю фахівців Мінекономіки, НБУ та учасниками аграрного і страхового ринків ми напрацювали кілька принципових позицій, які зафіксовані в новому законопроекті. Йдеться про жорсткі вимоги до страхових компаній та контроль за ними, забезпечення прозорості перестрахування, а також чітке регулювання ставок», – прокоментував Тарас Висоцький.

Він додав, що вже цього місяця очікується внесення нового законопроекту до Верховної Ради України. У разі прийняття документу в першому кварталі наступного року, відкриється можливість запуску підтримки страхування під озимі культури урожаю 2022 року. Першочергово компенсації страхових платежів підлягатимуть такі зернові культури, як пшениця, ячмінь та жито.