Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.02.2021

У Мінекономіки обговорили питання британсько-української співпраці щодо торгівлі та інвестицій

Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Олександр Романішин взяв участь у вебінарі, присвяченому кредитній програмі Британського агентства з фінансування експорту (UK Export Finance – UKEF) за організації Британсько-Української торговельної палати. Змістом заходу була презентація можливостей Британського агентства з фінансування експорту для розвитку українсько-британського торговельного та інвестиційного співробітництва у рамках підписаного 8 жовтня 2020 Меморандуму про взаєморозуміння.

Меморандум передбачає підтримку експортних кредитів UK Export Finance – UKEF) на суму до 2,5 млрд фунтів стерлінгів для української торгівлі та інвестицій. Передбачається надання фінансової підтримки для реалізації інвестиційних проектів у пріоритетних для України сферах: безпека та оборона, сільське господарство, інфраструктура, енергетика, охорона здоров’я та ін.

Участь у заході взяли Генеральний директор Департаменту міжнародної торгівлі (DIT) та UKEF Луїс Тейлор, регіональна керівниця UKEF Роуз Трігг, перший секретар, виконуючий обов’язки директора департаменту міжнародної торгівлі (DIT), посольства Великобританії, Київ Пітер Вікенден, генеральний директор UkraineInvest Сергій Цівкач та представники українського Уряду.

«Для українського Уряду ключовими пріоритетами є залучення інвестицій, створення сприятливих умов для ведення інноваційного бізнесу та забезпечення рівних прав і можливостей для українських та іноземних підприємців. Рішення про залучення UK Export Finance на український ринок і підписання Меморандуму про взаєморозуміння стало знаком довіри та підтримки з боку Великої Британії тих трансформаційних змін, які зараз відбуваються в Україні», – зазначив заступник Міністра Олександр Романішин.

Також нещодавно Верховною Радою України було прийнято Закон України «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні». Крім того, створено Національний орган інтелектуальної власності, який створює умови для розбудови національної інноваційної системи та покращення інвестиційного клімату в Україні.

Довідково

8 жовтня 2020 року між Урядом України та Державним секретарем Її Величності було підписано Меморандум про взаєморозуміння, який діє через Департамент з гарантування експортних кредитів, який функціонує під назвою UK Export Finance. Відповідно до Меморандуму, UKEF відновлює роботу на українському ринку з підтримки британського експорту.

Джерело: Урядовий портал.