Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.02.2021

У Мінекономіки працюють над розширенням фінансових інструментів підтримки бізнесу

11 лютого заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Олександр Романішин взяв участь у міжнародній онлайн-конференції «Go Digital – 2021: прискорення & міграція. Гроші йдуть в Online».

У заході також взяли участь представники Національного банку України, Ради Незалежної асоціації банків України, народні депутати, бізнес-спільнота та експерти галузі.

Заступник Міністра зазначив, що така конференція є гарною нагодою для обговорення в експертному середовищі сучасних фінансових інструментів з підтримки бізнесу в Україні.

«Україна має змінити орієнтир з експорту сировини на експорт продукції глибокої переробки з високими технологічним компонентами. Важливим інструментом підтримки та фінансування підприємств на цьому шляху є запуск та робота Експортно-кредитного агентства, статутний капітал якого збільшено до 2 млрд грн. А це підтримка експорту в цілому та забезпечення потреби експортерів у страхуванні більшого переліку товарних груп», – зазначив Олександр Романішин.

Також за словами заступника, сьогодні в Україні, незважаючи на пандемію та економічні виклики, є великий запит на стартапи. Так, за ініціативи Уряду було створено Український фонд стартапів, який був запущений для підтримки інноваційних проектів та допомоги талановитим українським підприємцям створювати успішні глобальні компанії.

«Україна зацікавлена в розвитку технологічних компаній, які хочуть виходити на зовнішні ринки. Український фонд стартапів допомагає молодим динамічним компаніям робити перші пілотні проекти, в тому числі у співпраці з банками», – додав заступник Міністра.

Джерело: Урядовий портал.