Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.01.2021

У Мінекономіки проаналізували стан підготовки пріоритетних для держави інвестиційних проектів

22 січня, у Мінекономіки відбулася міжвідомча нарада під головуванням заступника Міністра Ірини Новікової щодо обговорення стану підготовки пріоритетних для держави інвестиційних проектів до 2023 року. У зустрічі також взяли участь представники центральних органів виконавчої влади, UkraineInvest та Агенції з питань підтримки державно-приватного партнерства.

“16 грудня Уряд затвердив перелік пріоритетних для держави інвестиційних проектів до 2023 року, а сьогодні вже розпочата робота над підготовкою близько 20 відсотків проектів. Ця нарада дає змогу нам всім бути на одній хвилі та ефективно скоординувати подальші дії щодо підготовки інвестиційних проектів”, – зазначила Ірина Новікова.

Так, наразі вже підготовлено 6 концептуальних записок здійснення державно-приватного партнерства (ДПП) щодо автомобільних доріг. Крім того, ведеться робота по залучення радників до підготовки проектів ДПП у портовій інфраструктурі та фіналізується концептуальна записка здійснення ДПП щодо залізничних станцій.

“Ми продовжуємо співпрацювати з міжнародними фінансовими організаціями. Зокрема, сьогодні відбулась онлайн-зустріч між Мінекономіки, МОЗ України, IFC та Львівською міською радою щодо подальших кроків для запуску майбутніх проектів ДПП у сфері охорони здоров’я”, – додала Ірина Новікова.

Нагадаємо, що до Переліку пріоритетних для держави інвестиційних проектів до 2023 року увійшло близько 100 проектів, зокрема у сферах охорони здоров’я, енергетики, транспорту, культурної та туристичної інфраструктури, спортивної інфраструктури, наукової та освітньої інфраструктури, переробної промисловості, поводження з відходами, природоохоронної сфери, надання послуг поштового зв’язку.

Наявність уніфікованого Переліку дозволяє ефективно планувати та використовувати ресурси держави та бізнесу з метою досягнення найкращого результату – надходження інвестицій, наповнення бюджетів, створення робочих місць, соціально-економічного розвитку.

Джерело: Урядовий портал.