Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.08.2020

У Мінрегіоні відбулась нарада щодо упорядкування системи територіальних органів у зв’язку з новою системою адмінтерустрою

3 серпня в Мінрегіоні під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова відбулась онлайн-нарада з міністерствами та іншими ЦОВВ щодо питань організації виконання протокольного рішення засідання Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 60 «Деякі питання реалізації постанов Верховної Ради України від 17 липня 2020 р. № 807-IX «Про утворення та ліквідацію районів».

Відкриваючи нараду Олексій Чернишов зазначив, що за останній тиждень Мінрегіон отримав десятки запитів від міністерств та інших ЦОВВ щодо подальших кроків для вчасного та якісного виконання поставлених Урядом завдань.

«Наразі триває дуже відповідальний етап із завершення реформи субрегіонального рівня, який є фундаментом для діяльності територіальних органів ЦОВВ. Нагадую, що Урядом сформований і затверджений новий базовий рівень адміністративно-територіального устрою України, на основі якого розміщуються громади та їх органи місцевого самоврядування. Субрегіональний рівень адміністративно-територіального устрою країни призначений, передусім, для розміщення органів державної влади. Наше спільне завдання — запропонувати Уряду збудувати на цьому фундаменті оптимальну, добре продуману та ретельно обраховану сучасну систему державного управління, яка б відповідала європейським стандартам», – наголосив Олексій Чернишов.

Заступник Міністра В’ячеслав Негода зазначив, що дуже важливо для подальшого моделювання системи територіальної організації влади мати інформацію про сьогоднішню ситуацію та бачення центральних органів виконавчої влади щодо упорядкування структури та функцій територіальних органів ЦОВВ.

Учасники наради обговорили питання щодо координації завдань з розроблення пропозицій щодо приведення системи територіальних органів центральних органів виконавчої влади у відповідність до нового адміністративно-територіального устрою країни, а також напрацювання моделі територіальної організації влади в умовах нового адміністративно-територіального устрою України.

За результатами наради В’ячеслав Негода підсумував, що згідно з протокольним рішенням Уряду від 22 липня 2020 року Мінрегіон очікує від міністерств та інших ЦОВВ до 7 серпня пропозиції щодо упорядкування системи та функцій територіальних органів у зв’язку з новою системою адміністративно-територіального устрою за запропонованою Мінрегіоном формою. Відповідну інформацію Мінрегіон спільно з Мін’юстом має узагальнити та до 10 серпня подати узгоджені пропозиції Кабінету Міністрів.

Джерело: Урядовий портал.