Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.06.2020

У Мінсоцполітики з’явиться заступник Міністра з цифрової трансформації

Кабінет Міністрів України призначив Валерія Бушкова CDTO у Міністерстві соціальної політики.

CDTO – Chief Digital Transformation Officer, профільний заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

“Державна система потребує рішучих трансформацій за допомогою IT-технологій. CDTO допоможуть нам розробити єдину стратегію ефективної цифровізації нашої держави. Тому профільні заступники скоро з’являться в усіх центральних органах виконавчої влади”, – прокоментував Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Основне завдання CDTO – цифровізація надання послуг громадянам та оптимізація процесів у Міністерстві за допомогою використання сучасних IT-технологій.

Профільний заступник з питань цифровізації працюватиме за підтримки Мінцифри. До його основних функціональних обов’язків також входить визначення та аналіз процесів, які потрібно цифровізувати, формування пріоритетів. Спрощення адміністративних процедур. CDTO впроваджуватиме е-послуги, оптимізуватиме інформаційні системи та державні реєстри та визначатиме, які процеси потребують цифровізації у першу чергу. Також він працюватиме над посиленням кібербезпеки та захисту інформації.

CDTO – це не просто IT-фахівець, а в першу чергу цифровий реформатор. Він допоможе не лише створити, але й втілити стратегію цифрової трансформації галузі.