Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.08.2020

У Миколаєві готують буксири для бельгійського порту

Для порту Антверпена (Бельгія) компанія Damen Shipyards Group, зокрема і миколаївське проектно-конструкторське бюро MDEM – розроблятиме два буксири – пр. RSD Tugs 2513.

Про це пише ШОТАМ із посиланням на “Миколаїв – місто корабелів“.

Наголошується, що ця подія вкотре демонструє інтеграцію Миколаївської суднобудівної галузі у світову індустрію.

Відомо, що інноваційні буксири пр. RSD Tugs 2513 є частиною серії Damen’s Next Generation, що спроєктовані та побудовані з врахуванням найсучасніших вимог до безпеки, надійності та ефективності використання.

Ці судна мають зменшений викид вихлопних газів. Низький рівень шуму та вібрації забезпечує комфортні умови для екіпажу.

У 2018 році за сукупністю показників проєкт буксиру RSD Tugs 2513 вийшов в фінал конкурсу престижної премії Нідерландського Королівського товариства кораблебудівних технологій (KNVTS).

Про буксир

RSD Tugs 2513 – реверсивний буксир із носовим розташуванням гвинто-стернового пристрою. Така компоновка дозволяє судну однаково ефективно рухатися носом та кормою.

Читайте такожЗабиваємо баки: як на Донеччині активісти навчають людей сортувати сміття і заробляти на цьому

Додатковою перевагою буксиру є запатентовані скеги Twin Fin, що створюють відмінну стабільність на курсі. Тяглове зусилля при русі носом – 75 т, при русі кормою – 71 т. Це дає перевагу при буксирних операціях в обмеженій акваторії.

Характеристики буксиру RSD Tugs 2513

Довжина, м – 24.73
Ширина, м – 13.13
Висота борту, м – 4.95
Осадка (включно гвинто-стернові колонки), м – 5.50
Водотоннажність, т – 525
Головний двигун, кВт – 2 х 2240
Швидкість, вуз – 13
Екіпаж, осіб – 4.